hírek

A karácsonyi időszak sokszor pont nem arról szól, amiről kellene: az elcsendesedésről, a nyugodt ünneplésről. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idő maradjon a családra.

2023.11.30

Aki konyít valamit is a meglepően jól működő feng shui-hoz, az tudhatja, hogy a kert keleti oldalára (avagy a teraszajtóban állva, jobb kézre eső területre) érdemes valami nagyot, hullámzót, és változatosat összeültetni csupa-csupa zöldlombú növényből.

2023.09.01

Az elmúlt évtizedben ugrásszerűen megnőtt a nyári hőségnapok száma. Ez pedig nemcsak az embereknek, de a növényeknek is komoly kihívást jelent. Adunk négy tippet, amivel csökkenthető a száraz, meleg nyári időszakok negatív hatása.

2023.08.21

Gyakran érkezik hozzám a kérés, hogy magyarul adjam meg a növények neveit. Egyáltalán miért használjuk mi, kertészek a latin neveket? Hogy okosabbnak tűnjünk? Természetesen nem erről van szó. Szomoru Miklós cikke a latin nevek fontosságáról!

2023.08.08

Sok szó esik a kertépítés során a talajok előkészítéséről, a mulcsozás fontosságáról, de talán kevesebb arról, mennyire fontos a tudatos és tervezett növényválasztás. Fontos felkészülni az egyre aszályosabb időszakokra, és ennek megfelelően kialakítani a kertünk növénylistáját.

2023.07.25

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható, kényelmes, rugalmas és méretéhez képest rendkívül erős, mindezek mellett pedig könnyen karbantartható és rendkívül megbízható.

2023.07.18

Újoncot avatnak a hétvégi Martin Komárek Emlékversenyen, ahol a generációk csatája is várja a nézőket.

2023.06.21

A fenntartható jövő fogalma egyre fontosabb szerepet kap a tudatosan működő vállalatok működésében.

2023.06.05

Az elmúlt napok csapadékos időjárása kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az elhagyott, a természet szempontjából leromlott területeket élettel töltsük meg. Legyen szó romos ipartelepekről, lakótelepek sivár zöldfelületeiről vagy útszéli területekről, a virágbombák segítségével bárhol vadvirágos foltokat létesíthetünk a beporzók számára. De mi is az a virágbomba, és hogyan készül?

2023.05.16

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

2023.04.18