hírek

NYERJ EGY STIHL GTA 26 AKKUMULÁTOROS ÁGVÁGÓT!

2023.05.24

Gyermeknap alkalmából gondolunk a legkisebbekre is! Válaszolj kommentben az instagram oldalunkon a 2023.05.18., 9 órakor feltett kérdésre, és máris eséllyel pályázol a fődíjra, egy modell motorfűrészre, de plüssmedvék, focilabdák és fűrész alakú párnák is sorsolásra kerülnek!

2023.05.16

Az elmúlt napok csapadékos időjárása kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy az elhagyott, a természet szempontjából leromlott területeket élettel töltsük meg. Legyen szó romos ipartelepekről, lakótelepek sivár zöldfelületeiről vagy útszéli területekről, a virágbombák segítségével bárhol vadvirágos foltokat létesíthetünk a beporzók számára. De mi is az a virágbomba, és hogyan készül?

2023.05.16

Több év kihagyás után április 19. és 22. között magyar versenyzők részvételével rendezik meg a fakitermelő Világbajnokságot. A felkészülésre minden korábbinál kevesebb ideje volt a válogatottnak, így a selejtezők is elmaradtak, de a három magyar favágó így is a legjobb hat között végezne.

2023.04.18

Napjainkban egyre divatosabbá válnak a méhlegelők a kiskertekben is. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy az udvarok éke lehet a pipacs, a búzavirág és számos vadvirág, addig ökológiai szempontból is nagyon fontosak az ilyen foltok, szegélyek. Azok ugyanis búvó-, szaporodó- és táplálkozóhelyet biztosítanak a legkülönbözőbb hasznos rovaroknak, beporzóknak. De hogyan lesz szép vadvirágos méhlegelőnk?

2023.04.15

A STIHL Csoport 75,1 százalékos többségi részesedést szerzett a modern kerttechnikára specializálódott Mogatec GmbH-ban, így a németországi drebach-i székhelyű vállalat többségi tulajdonosává vált. A STIHL tervei szerint a következő néhány évben több szakaszban folytatják a Mogatec felvásárlását. A lépés nem meglepő a szegmens számára, hiszen ez a két vállalat közötti hosszú és szoros kapcsolat, közös fejlesztő- és gyártótevékenység eredményeként született meg.

2023.04.05

Az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt a tűzifa iránti kereslet, sok helyen ideiglenesen hiánycikk a hagyományos energiaforrás, ráadásul a fokozódó igények miatt annak drasztikus drágulása is megfigyelhető. Miközben „konyhakész”, tehát feldarabolt és hasított tűzifából átmeneti készlethiányok alakulhatnak ki, némiképp könnyebben hozzá lehet jutni a feldolgozás előtti rönkökhöz, amit viszont a háznál kell megfelelő méretűvé varázsolni. A STIHL eszközeivel és védőfelszereléseivel ez nemcsak gyorsan, de biztonságosan megvalósítható feladat.

2023.02.17

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL.

2023.01.25

Nyakunkon az ünnep, és talán sokan érezzük úgy az évvégi rohanásban, hogy jó lenne néhány lopott óra, amit olyan díszek alkotásával tölthetünk, amik egyszerűen kivitelezhetők, mégis látványosak. Ehhez adunk most két ötletet, melyeket akár gyerekekkel együtt, hétköznap este is elkészíthetünk.

2022.12.14

Régóta tartó vita, hogy karácsonykor a műfenyő vagy a valódi fa a jobb választás, amit egy kifejezetten elterjedt tévhit is erősít. Sokan hiszik ugyanis, hogy az ünnepekre erdőkből vágják ki az impozáns egyedeket, miközben a valóság az, hogy azok kifejezetten erre a célra létrehozott ültetvényekről kerülnek ki – a legtöbb esetben hazai termelőktől. De nézzük, miért is jobb magyar fenyőt választani, mint műanyagot importot.

2022.12.13