Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

Sokan az ünnepek alatt egyre divatosabb grincsfa vagy másik nevén manósipka kapcsán ismerik a zanótot, de a dekoratív megjelenésű cserjét akár a kertben is termeszthetjük.

2022.12.15

Az évelő gyógynövényeket ősz végén takarjuk be, hogy megvédjük őket a fagykároktól. A talajtakarásra a természetes, növényi mulcs a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás.

2022.10.18

A sikeres őszi facsemeteültetést több tényező is befolyásolja. Az egyik a megfelelő méretű ültetőgödör, de ugyanilyen fontos az egészséges, erős növény kiválasztása is. Legyen szó konténeres vagy szabadgyökerű gyümölcs- vagy díszfáról, fontos, hogy mindig megbízható helyről vásároljunk facsemetét.

2022.10.11

Ki ne álmodna arról, hogy a kerti fészerbe lépve átlátható rend fogadja? A káoszt néhány rendszerező, szerszámtartó és polc, valamint némi szabadidő segítségével pár óra alatt megszüntethetjük. Tegyünk rendet a kerti gépeink, szerszámaink között, hogy az éppen szükséges holmikat mindig megtaláljuk.

2022.10.05

A megfelelő és precíz kerti munkához profi, erős eszközökre, gépekre van szükségünk. Az életlen eszközökkel sok kárt okozhatunk a fákon, bokrokon, de az ilyen szerszámokkal a munkavégzés sem biztonságos.

2022.09.08

Nyár végén, szeptember elején sokunkban felmerülhet a kérdés: kell-e a hortenziákat metszeni? A metszéssel jobb tavaszig várni, ősszel is akad azonban tennivalónk a hortenziákkal.

2022.08.31